Záborszky Pince
1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.
Tel: 227-00-70, Fax: 226-73-71
zaborszky@zaborszky.co.hu
A Budafoki Borskanzen tagja.
Borászat a Záborszky Pincében
A Záborszky Pince borásza Kovács Krisztián, akinek szakmai irányítása alatt működik a borászati tevékenység a pincében és aki felel a borászati tevékenység bemutatásáért, a borkóstolók, bor- és pezsgővacsorák szakmai színvonaláért.

A Záborszky Pince célja, hogy az aktív borászati tevékenység mellett megőrizze és bemutassa az utókornak a borászat- és az ahhoz kapcsolódó szakmák (pl. kádár) hagyományait és tárgyi eszközeit. Ezt a célt szolgálják a pincében kiállított borászati eszközök, a Promontorium ágban kialakítandó borászati kiállítás és a mesterség rejtélyeiről, fogásairól szóló, borkóstolókkal egybekötött szakmai előadások.

A Pincében jelenleg folyó borászati tevékenység - a fenti célokkal összhangban - egyaránt alkalmazza a hagyományos hordós- és a modern fémtartályos eljárásokat. A kóstolóágban látható faragott díszhordók egy része, illetve közelmúltban beszerzett 12 db új ászokhordó ma is töltve van. Ezekben érlelődnek a Záborszky Pincészet kiváló minőségű borai, amelyet az ide látogató vendégek a Pincében - és hamarosan azon kívül is - fogyaszthatnak.

A Záborszky Pince az idei évtől kezdődően az ország legjobb kistermelőinek válogatott szőlőit felvásárolva a borkészítés teljes folyamatát a Pince területén végzi.